Αθήνα 25-04-2019

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Κατά των πινάκων αποτελεσμάτων της ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2019 της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Κατόπιν ανωνύμων  καταγγελιών που δέχτηκε το  σωματείο μας για τους πίνακες των αποτελεσμάτων για τις θέσεις των ειδικοτήτων ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ και ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ,πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω:

Α) Δεν έγινε σωστή κατανομή των επιτυχόντων σύμφωνα με τη σειρά προτιμήσεων τους στους κωδικούς θέσεων στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 10/04/2019 καθώς υπήρχαν ισοβαθμίες μεταξύ των υποψηφίων και πολλοί από αυτούς δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ή δεν ειδοποιήθηκαν καθόλου να παραστούν στην κλήρωση.

Β)Αφού ειδοποιήθηκαν όλοι οι επιτυχόντες, αρκετοί από αυτούς δεν αποδέχτηκαν τις θέσεις και έπειτα στις 23/04/2018 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,το Βυζαντινό και Χριστιανικό και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών ανακοίνωσε στη Διαύγεια ονόματα επιλαχόντων που αναπληρώνουν αυτούς που δεν αποδέχτηκαν τι θέσεις. Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από αυτούς τοποθετήθηκαν στην πρώτη τους προτίμηση φυσικά με χαμηλότερη μοριοδότηση από τους αρχικούς επιτυχόντες που είχαν τοποθετηθεί ακόμη και στην τελευταία τους επιλογή με υψηλότερη μοριοδότηση από τους επιλαχόντες. Αφού όταν κάποιος επιτυχόντας δεν αποδέχεται τη θέση, ο αμέσως επόμενος στον πίνακα πρέπει να ανεβαίνει μια θέση παραπάνω και που πιθανόν να τον οδηγεί στην πρώτη του προτίμηση κωδικού θέσης

Το σωματείο μας ζητά να ελεγχθεί η νομιμότητα του διαγωνισμού και να διαπιστωθεί αν κατατάχθηκαν σωστά οι επιτυχόντες στις θέσεις προτίμησης τους.

Εκ της Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Ο Γεν.Γραμματέας

Καλαντζής Παναγιώτης

Ηλιόπουλος Κων/νος