Αθήνα 29-05-2019

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Υπόψη κας Ταχτσίρα

Καταγγελία

Θέμα: “Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων φύλαξης (ημερήσιων φυλάκων/νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων) στον Αρχαιολογικό Χώρο Δήλου αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων”

Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε το σωματείο μας, στους εργαζομένους φύλαξης (ημερήσιων φυλάκων/νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων) στον Αρχαιολογικό Χώρο Δήλου αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, δεν τους παρέχονται  τα απαραίτητα για την ασφάλεια και την υγιεινή τους στο χώρο εργασίας όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη εργατική νομοθεσία. Σύμφωνα με την καταγγελία οι φύλακες στερούνται φυλακίου που να τους προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα(κρύο,αέρα,βροχή,χιόνι,ήλιο).Επίσης δεν έχουν άμεση πρόσβασή σε τουαλέτα όπως και σε τρεχούμενο και πόσιμο νερό.

Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος και να το διερευνήσετε.

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Ηλιόπουλος  Κων/νος                                                                                     Καλαντζής Παναγιώτης

Επικοινωνία: Διεύθυνση : Ψαρών 2, Μεταξουργείο, Αθήνα Τ.Κ.: 10437 Τηλ.6995132224  Email:somateioodysseas@gmail.com