Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013)και διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης

Αντιπροσωπία του σωματειου μας πηγε σήμερα Δευτερα 30/1 στο υπ Παδειας για να πιεσει ωστε να βγουν οι Οδηγοί Σπουδών των νεων Ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013)και να γινει διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης.Ασαφείς προφορικες απαντήσεις από την πλευρα του υπουργειου…η πίεσητου σωματειου θα συνεχιστεί…γιατι μονο συλλογικα λυνονται τα ζητηματα…

Αθήνα 26/01/2017
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ

Θέμα :Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013)και διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης

Το σωματείο μας ζητάει να προβείτε άμεσα στην έκδοση οδηγών σπουδών των νέων ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013)και στη διεξαγωγή, εντός του 2017,εξετάσεων πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος οι απόφοιτοι ειδικοτήτων του παραπάνω νόμου. Για να μπορέσουν να λάβουν μέρος οι απόφοιτοι των νέων ειδικοτήτων στους οποίους έχει χορηγηθεί ΒΕΚ ,θα πρέπει να εκδοθούν άμεσα οι οδηγοί σπουδών αφού ο ΕΟΠΠΕΠ βάσει αυτών των οδηγών εκδίδει τα Θέματα Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κατάλογος Ερωτήσεων).
Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι της ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» που εκπροσωπούμε, όπου περιμένουν με αγωνία την διεξαγωγή τους. Αφού η απόκτηση διπλώματος θα τους οδηγήσει άμεσα στην αγορά εργασίας κυρίως στις ανακοινώσεις Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου του Υπουργείου Πολιτισμού στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς ως φύλακες. Εξαιτίας αυτής της κωλυσιεργίας, αποστερούνται πιθανή πρόσληψη τους και έχουν απώλειες μισθών. Σε περίπτωση που το υπουργείο σας δεν εκδώσει άμεσα τους οδηγούς σπουδών και δεν προχωρήσει στη διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης, το σωματείο μας επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε έγκληση και αγωγή εναντίον των υπευθύνων.
Το σωματείο μας ρωτά :
1)Πότε προγραμματίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να εκδώσει οδηγούς σπουδών των νέων ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013);
2)Πότε θα διεξαχθούν εξετάσεις πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των ειδικοτήτων ΙΕΚ (άρθρο 24 ν.4186/2013) ;
Το σωματείο μας ζητά:
Άμεσα ραντεβού με τους υπευθύνους για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας