ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο μας είναι ενήμερο για το θέμα των 3 Συναδέλφων και διαβεβαιωνουμε οτι θα είμαστε διπλα τους. Επιτέλους, όλοι πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην παίζουν με την ψυχική & σωματική υγεία των εργαζομενων στον Κλαδο της ασφαλειας…

Kostadinka Kuneva – Κωνσταντίνα Κούνεβα

Σήμερα, εργολαβικοί εργαζόμενοι στη φύλαξη του Μετρό μού κατήγγειλαν την παράνομη και εκδικητική απόλυση τριών συναδέλφων τους που είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους από προηγούμενους μήνες.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως εδώ και καιρό μού έχουν καταγγείλει, ταλαιπωρούνται επί χρόνια, με συνεχείς αλλαγές συμβάσεων και εργοδότη, που άλλοτε είναι ο εργολάβος ο οποίος αναλαμβάνει το έργο της φύλαξης του Μετρό με διαγωνισμό και άλλοτε υπεργολάβος στον οποίο μεταβιβάζεται το έργο. Εργολάβοι και υπεργολάβοι αλλάζουν νομικά πρόσωπα και επωνυμίες σαν τα πουκάμισα, αφήνουν απλήρωτες συσσωρευμένες οφειλές στους εργαζόμενους και τους μεταχειρίζονται κυριολεκτικά σαν έπιπλα. Κι όταν αυτοί διεκδικούν τα αυτονόητα, τους τρομοκρατούν ή τους απολύουν.

Καλώ τη διοίκηση της #ΣΤΑΣΥ, το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν για να ανακληθούν αμέσως οι παράνομες και εκδικητικές απολύσεις. Το τι σημαίνουν εργολαβίες το γνωρίζουμε, γι’ αυτό και η κυβέρνηση σωστά έχει θεσπίσει ρυθμίσεις που διευκολύνουν την απομάκρυνση των εργολάβων. Καιρός να αξιοποιηθούν οι ρυθμίσεις αυτές σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ

Πανελλήνιο Σωματείο Ασφαλείας Προσώπων Υποδομών Χρηματαποστολών Ο Οδυσσέας