Γραφείο Τύπου

Καταγγελία στο ΑΣΕΠ Κατά των πινάκων αποτελεσμάτων της ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2019 της ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ θέσεις ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (30) και ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (3

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

(Αρ. Μητρώου σωματείου 30863)

Κοινοποίηση:ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κατά των πινάκων αποτελεσμάτων της ανακοίνωσης ΣΟΧ 2/2019 της ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ θέσεις ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (30) και ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (3)

Κατόπιν ανωνύμων  καταγγελιών που δέχτηκε το  σωματείο μας για τους πίνακες των αποτελεσμάτων, πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω:

Α) Στους πίνακες αποτελεσμάτων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Διαύγειας του φορέα σε αρχείο pdf, δεν αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται σε όλους τους φορείς του δημοσίου που ανακοινώνουν κανονικά στους πίνακες αποτελεσμάτων των ανακοινώσεων ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ, τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων. Πώς κάποιος υποψήφιος θα ξέρει αν όντως έχει γίνει σωστή προσμέτρηση της μοριοδότησης των ανωτέρω υποψήφιων για να κάνει ένσταση, αφού δεν υπάρχει το ονοματεπώνυμο τους; Αφού έχει έννομο συμφέρον να υποβάλει ένσταση αναφέροντας συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα υποψήφιων που πιθανόν έχουν μοριοδοτηθεί με λανθασμένη/αυξημένη μοριοδότηση από αυτή που δικαιούνται.

Β)Μετέπειτα χρονικά ο φορέας ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ έκανε ανάρτηση στη Διαύγεια τα ονοματεπώνυμα των προσληπτέων. Τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων που προφανώς επικαλείται ο φορέας και θέλει να προστατεύσει, ισχύουν μόνο για τους επιλαχόντες ενώ οι προσληφθέντες να υποθέσουμε ότι δεν έχουν προσωπικά δεδομένα και δημοσιεύει τα ονοματεπώνυμα τους;

Παρακαλούμε για λόγους διαφάνειας να υποχρεωθεί ο φορέας ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ να αναρτήσει κανονικά τους πίνακες μοριοδότησης με τα ονοματεπώνυμα του εν λόγω διαγωνισμού. Επιπλέον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά σε άλλους διαγωνισμούς για να τηρείται η διαφάνεια και η αξιοπιστία του εκάστοτε διαγωνισμού. Γιατί οποιοσδήποτε λαμβάνει μέρος σε δημόσια προκήρυξη για πρόσληψη σε φορέα του δημοσίου θα πρέπει να δέχεται εξ ορισμού ότι τα στοιχεία του (που δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα) θα εκτίθενται στον δημόσιο έλεγχο όλων των συνυποψήφιων του και γενικά κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

Εκ της Διοίκησης

Ο Πρόεδρος Ηλιόπουλος Κων/νος

Ο Γεν.Γραμματέας

Καλαντζής Παναγιώτης

 

Επικοινωνία: Διεύθυνση : Ψαρών 2, Μεταξουργείο, Αθήνα Τ.Κ.: 10437 Τηλ.6995132224 Email:somateioodysseas@gmail.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.